Väestöliiton maksuton ja anonyymi puhelinpalvelu numerossa 0800 180 362 tarjoaa keskustelutukea kutsuntoihin osallistuville ja varusmiespalvelusta suorittaville miehille ja naisille.  Puhelinnumero on helppo muistaa, sillä se muodostuu palvelusajoista 180 ja 362 vuorokautta.

Miksi soittaa?

Tuleva armeijapalvelu tai palveluksessa olo voi herättää monia kysymyksiä mm. parisuhteen, talouden, jaksamisen ja palveluksessa pärjäämisen suhteen. Tukipuhelimeen voi ja kannattaa soittaa myös ennaltaehkäisevässä mielessä. Tällä tavalla ongelmat eivät pääse kasvamaan liian suuriksi ja tuleva armeijapalvelus kohtuuttoman raskaaksi.  Tukipuhelimeen voi soittaa myös palvelukseen liittyvistä arkisista iloista ja suruista. Soittaminen on täysin maksutonta ja soittaa voi nimettömänä.

Milloin voi soittaa ja kuka vastaa?

Varusmiesten tukipuhelin on avoinna arki-iltaisin kello 18–20. Varusmiesten tukipuhelimeen vastaa aina koulutettu ammattihenkilö. Väestöliitossa tukipuhelimen taustalla toimii moniammatillinen työryhmä, jossa työskentelee mm. sairaanhoitaja, seksuaaliterapeutti ja psykiatri.

Varusmiesten tukipuhelin
Lisätietoja

 

0